8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

06.08.2022 / 15:36 Fudbal - Premiership

Mitrović i Fulham zaustavili Liverpool

Mitrović i Fulham zaustavili Liverpool
Foto: Twitter
Viceprvak Engleske Liverpool je razočarao na startu nove sezone Premiershipa, pošto je pružio jako blijedu partiju na gostovanju Fulhamu na Craven Cottageu. Završeno je podjelom bodova rezultatom 2:2.

Prvo ime susreta bio je srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola, ali to nije bilo dovoljno da donese svom timu trijumf.

Fulham je vodio dva puta, ali Redsi su oba puta uspjeli da se vrate i osvoje bod.

Neprepoznatljivo je tim Jurgena Kloppa djelovao od početka utakmice, kada smo gledali veliku dominaciju Fulhama. Gol je “visio u zraku” od samog starta, a do vodstva domaćin dolazi u 32. minuti kada Tete centrira s desne strane, a na drugoj stativi je u skoku neumoljiv Aleksandar Mitrović, koji pogađa za 1:0.

Tek je poslije tog pogotka Liverpool uspio da zaprijeti. Prvo je Robertson bio u odličnom prodoru, ali nije uspio pogoditi, da bi dva minuta poslije Luis Diaz zatresao stativu.

U nastavku se Redsi bude nakon ulaska u igru novajlije Darwina Nuneza, koji je zamijenio neprimjetnog Firmina. Urugvajac u 64. minuti donosi poravnanje Liverpoolu nakon asistencije Salaha, ali radost Redsa nije dugo trajala.

U 72. minuti Van Dijk ruši Mitrovića u kaznenom prostoru, a srbijanski napadač siguran je s bijele tačke i donosi novo vodstvo Fulhamu (2:1).

Ipak, smogao je snage i Liverpool da uzvrati i preko Salaha dolazi do poravnanja već u 80. minuti. Tada je Alexander-Arnold centrirao s desne strane, Nunez je ostavlja za Salaha, a Egipćaninu nije bilo teško da zatrese mrežu za 2:2.

Mogao je Liverpool u 94. minuti i do preokreta, ali lopta je nakon silovitog udarca Hendersona s 25 metara odsjela na prečki!

Završilo je 2:2, a jasno je da će Liverpool u nastavku sezone morati igrati daleko bolje ako želi novu borbu za titulu sa Manchester Cityjem.

Premier liga, 1. kolo:

Fulham – Liverpool 2:2 (Mitrović 2x / Nunez, Salah)



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo