22°C
Mostar 28°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 27°C
Bihać 22°C

08.08.2022 / 12:16 Ekonomija - Vlada FBiH

Veliki interes za vaučere: Najviše za porodične aranžmane

Veliki interes za vaučere: Najviše za porodične aranžmane
Foto: Agencije

Na domaćim platformama "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" jutros je krenula prodaja turističkih paketa po umanjenoj cijeni vaučera u iznosu od 200 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH.

Za sada vlada tolika zainteresovanost da je sistem na Citydealu pao, dok prodaja turističkih paketa regularno ide na platformi odmoriubih.ba i eKupon.ba.

- Zamolila bi građane da budu strpljivi jer zaista vlada veliko interesovanje. Jutros od 9.00 sati pa dok nam nije pao server najviše su se prodali porodični aranžmani za Ajdinoviće i Reumal Fojnicu. Također, u fokusu su planine Igman, Vlašić i Bjelašnica - kazala je Feni voditeljica prodaje u City Deal Najla Tihak.

Na platformi OdmoriuBiH.ba do sada je prodano više od 700 vaučera.

- Dobro smo se pripremili u smislu osiguravanja serverskih kapaciteta i ni u jednom trenutku nije došlo do pada servera bez obzira na ogromno interesovanje. Građani su najviše zainteresirani za ponude na Igmanu, u Tarčinu, Jajcu, Konjicu, Tuzli i okolini Mostara – izjavio je Feni Nedim Lipa uime platforme OdmoriuBiH.

Dodao je da je ukupan broj raspoloživih vaučera 10.000, a svaka od tri odabrane elektronske platforme putem kojih se realizuje ovaj program na raspolaganje je dobila 1/3 od ukupnog broja.

Voditeljica prodaje u eKuponu Arijana Čengić Subašić za Fenu potvrdila je da su otklonjeni problemi koji su se javili u jutarnjim satima na sistemu eKupona, koji je također, pao zbog velike zainteresovanosti građana.

- Trenutno radi online prodaja i sve funkcioniše. Ponude su odmah umanjene za vaučere u iznosu od 200 KM. Molimo korisnike za strpljenje i zahvaljujemo se na razumijevanju. Veliki broj građana dolazi na naša prodajna mjesta u tržnim centrima – poručila je Feni Čengić Subašić.

Uslovi kupovine su da osoba ima najmanje 18 godina i da ima prebivalište u Federaciji BiH  ili registrovano prebivalište u Brčko distriktu BiH, ali i entitetsko državljanstvo Federacije BiH te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od tri odabrane platforme.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo