1°C
Mostar 5°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 2°C
Bihać 5°C

08.08.2022 / 20:26 Zanimljivosti - Traje do 17. augusta

Otvoren drugi Sarajevo Modest Fashion Festival

Otvoren drugi Sarajevo Modest Fashion Festival
Foto: FENA

Drugi Sarajevo Modest Fashion Festival otvoren je danas na Trgu djece Sarajeva.

Organizatorica Festivala Sanela Merjem Muharemović pojasnila je da modest fashion pokret uzima zamaha već više od deceniju u modnim trendovima, ali još uvijek je nejasno šta znači nositi takav stil.

- Sarajevo Modest Fashion Festival će tu modu učiniti vidljivijom, dostupnom i poželjnom - dodala je.

Modest Fashion ili umjerena moda je osnaživanje žena, obrazlažu organizatori festivala. Odnosi se na gracioznost, samopouzdanje i iznad svega udobnost. Ključ za to kako se oblačiti umjereno i sa stilom je razvijanje dobrog osjećaja za prikladnost, čineći to samouvjereno i zanosno.

Osim modnih revija, izložbe odjevnih predmeta, modnih dodataka i prirodne kozmetike, organizatori su najavili panel sa zanimljivim učesnicima, takmičenje u izradi turbana, gastro-kutak i dodjelu posebnih priznanja istaknutim ženama koje su na razne načine doprinijele osnaživanju, promociji i ravnopravnosti žena u bh. društvu.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Sarajevo Modest Fashion Festivala je mlada Nejla Čajlaković Efendić koja promovira elegantan stil bh. savremene mlade žene preferirajući kreacije novih bosanskohercegovačkih modest brandova.

Od modnih brandova u usponu, ovogodišnjem Sarajevo Modest Fashion Festivalu, pridružit će se KAT, Stylinger, Latifa Fashion, Etiquette, Nit, Mikica Design, Model Madness i mnoge druge kreatorke iz cijele zemlje, dok su organizatori posebno ponosni na prisustvo Udruženja “Žena Ženi” iz Kladnja uz podršku nevladinog udruženja i-dijaspora koje će izložiti unikatne i tradicionalne radove žena s ovog područja Bosne i Hercegovine te održati radionicu o izradi nekih od njihovih eksponata.

Sarajevo Modest Fashion Festival otvoren je do 17. augusta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo