19°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 21°C

10.08.2022 / 15:04 BiH - Akcija "Superheroji"

Hemofarm izdvaja dio sredstava od prodaje probiotika za podršku porodilištima u BiH

Hemofarm izdvaja dio sredstava od prodaje probiotika za podršku porodilištima u BiH
Foto:Agencije
Kompanija Hemofarm nastavlja akciju "Superheroji" u okviru koje će se do kraja oktobra dio sredstava od prodaje Hemofarmovih probiotika izdvajati za podršku porodilištima u BiH.

"Kao domaća kompanija nastojimo da pomažemo zajednici, a kroz priču koju pričaju Hemofarmovi superheroji, zajedno sa građanima pomažemo zdravstvenim ustanovama u zemlji. Cilj ove akcije jeste da našim porodilištima obezbijedimo neophodnu opremu kako bi naši najmlađi, ali i zdravstveni radnici imali što kvalitetnije uslove za boravak i rad. Važno je da budemo superheroji jedni za druge. Zahvaljujem se našim sugrađanima na podršci koju nam pružaju i što biraju naše probiotike čime pomažu ovu humanu akciju, jer zajedno radimo prave stvari. Jednom superheroj, uvijek superheroj", rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Hemofarm je pokrenuo akciju "Superheroji maske nose ispod očiju" u novembru 2020. godine i do danas je obezbijeđena pomoć u zaštitnoj i medicinskoj opremi za 24 zdravstvene u BiH ustanove u BiH ukupne vrijednosti 125.000 KM.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo