8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

14.08.2022 / 23:40 Tenis - Toronto

Halep osvojila treći kanadski trofej

Halep osvojila treći kanadski trofej
Foto: Vijesti.ba

U svom četvrtom finalu na kanadskom WTA 1000 turniru 30-godišnja rumunska teniserka Simona Halep došla je do trećeg kanadskog trijumfa, ali prvog kada je domaćin turnira Toronto, gdje je u finalnom dvoboju svladala 26-godišnju Brazilku Beatriz Hadad Maiju (WTA - 24.) sa 6-3, 2-6, 6-3 nakon dva sata i 16 minuta igre.

Halep je u prvom setu triput slomila servis ljevoruke brazilske teniserke. Brazilka se vratila u drugom setu, ali je u trećem Halep još dvaput uspjela doći do "breaka" te kod vodstva 5-3 sigurno odservirala za svoj 24. naslov u karijeri u 42. finalu.

Hadad Maia je po treći put ove sezone bila u finalu, a četvrti put u karijeri, ali je ostala na dva naslova koja je osvojila na ovogodišnjim turnirima s travnatom podlogom u Birminghamu i Nottinghamu.

Pobjeda u Torontu donijet će Simoni Halep skok od devet pozicija i povratak među deset najboljih teniserki svijeta, jer će u ponedjeljak osvanuti na šestom mjestu WTA liste.

Beatriz Hadad Maia je nastavila svoj uspon po WTA. Iako je ostala bez naslova, finale joj je donijelo ulazak u društvo 20 najboljih na svijetu po prvi put u karijeri. Brazilka će na novoj ljestvici biti na 16. mjestu.


WTA Toronto - finale:

Simona Halep (RUM/13) - Beatriz Hadad Maia (BRA) 6-3, 2-6, 6-3


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo