0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

16.08.2022 / 13:43 Fudbal - Guimaraes

Hajdukov navijač osuđen u Portugalu zbog napada na novinara

Hajdukov navijač osuđen u Portugalu zbog napada na novinara
Foto: Cropix
Mladi 22-godišnji navijač Hajduka osuđen je u portugalskom gradu Guimaraesu za fizički napad na televizijskog snimatelja pa mu je izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, ...

... a snimatelju mora platiti odštetu od 600 eura, rekao je glasnogovornik lokalne policije za Hinu.

“Uvjetna kazna znači da je pušten na slobodu, no ukoliko u navedenom razdoblju počini novo kazneno djelo u Portugalu bit će zatvoren te će odslužiti kaznu”, izjavio je glasnogovornik u utorak u telefonskom razgovoru.

Taj navijač, čije ime portugalska policija nije otkrila, dobio je zabranu ulaska na nogometne utakmice u idućih godinu dana.

“To je vezano za natjecanja u organizaciji (europskog nogometnog saveza) UEFA-e ali mislim da neće smjeti ulaziti niti na utakmice u Hrvatskoj niti drugdje u Europi”, rekao je glasnogovornik.

Incident se dogodio prošli četvrtak nakon utakmice Vitorije Guimaraes i Hajduka u europskoj Konferencijskoj ligi. Vitoria je pobijedila 1-0, no dalje se plasirao Hajduk zbog pobjede od 3-1 ostvarene tjedan dana ranije u Splitu.

Poslije završetka utakmice na stadionu Afonso Henriques novinari su snimali navijače Hajduka dok su izlazili s tribine.

Nekim navijačima je to smetalo pa su vrijeđali i polijevali vodom iz bočica snimatelje, vidi se na snimkama portugalskih medija.

Osuđeni navijač, hrvatski državljanin, fizički je nasrnuo na snimatelja televizije TVI i CNN Portugal pred očima policajaca koji su ondje osiguravali izlazak publike, bila je priopćila policija neposredno nakon incidenta. CNN Portugal izvijestio je da je nogom udario njihovog snimatelja.

Navijač je bio odmah uhićen i dan kasnije (petak) izveden pred istražnog suca u Guimaraesu, gradu na sjeveru Portugala, gdje mu je priopćena presuda.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo