10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

17.08.2022 / 19:01 Ostali sportovi - Pogledajte video

Strani komentatori u čudu: Ovo je ludo, Pudar pliva izvanredno, nevjerovatno!

Strani komentatori u čudu: Ovo je ludo, Pudar pliva izvanredno, nevjerovatno!
Foto: Vijesti.ba
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je na fantastičan način svojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lana je nastupila u stazi broj dva i čuvala je prvo mjesto od starta utrke pa sve do samog kraja. U čudu je ostavila i strane komentatore koji su prenositi utrku.

U početku je komentator utvrdi da je Lana imala velo brz start i da je pitanje može li izdržati te je konstatirao da je lider na prvih 50 metara.

- Pudar napada utrku, to je sigurno. Ona će ići tako do kraja i vidjeti ćemo je li ostalo dovoljno snage. To je veliko vodstvo. Mislim da svi koji ovo gledaju govore: Jesi li luda, rekao je komentator nakon 100 završenih metara a u narednih 50 fokus je bio ponovo na Lani

- Ja ne vjerujrujem da će Pudar izdržati, ali hajde da vidimo. Svi u Bosni i Hercegovini će sigurno reći: Da ti to možeš!, ali umoriće se sigurno u zadnjih 50 metara ..

A onda je došlo zadnjih 50 metara ...

- Ovo će biti nevjerojatan način za plivati utrku, ako izdrži do kraja, rekao je komentator a par sekundi kasnije ustvrdio:

- ... znate šta, ona će izdržati do kraja. Ovo je izvanredan način plivanja 200 metara. Kakvo plivanje. Nevjerovatno plivanje Lane Pudar ... mislio sam da je ovo samoubilački, ali očigledno ona zna bolje od mene.

S ovim vremenom Pudar je među 6 najboljih u svijetu ove godine.(Vijesti.ba)

Izdvajamo