10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

18.08.2022 / 10:28 Crna hronika - MUP KS

Putnički voz usmrtio muškarca kod Blažuja

Putnički voz usmrtio muškarca kod Blažuja
Foto: Ilustracija
Jučer u 16.25 sati obaviještena je dežurna služba PU Ilidža da je u ulici Blažuj, područje općine Ilidža,  putnički voz udario jednu osobu koja je na mjestu smrtno stradalo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je putnički voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo i kojim je u tom trenutku upravljao mašinovođa E.S., udario J.Č. rođen 1950.godine iz Ilidže, a smrt stradalog je, na  mjestu događaja, konstatovana od strane ljekara ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja  i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke.

Nakon izvršenog uviđaja tijelo stradalog  je, po nalogu tužioca, prevezeno na prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo