16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

18.08.2022 / 10:35 BiH - Premijer FBiH

Novalić čestitao Lani Pudar: Ogroman i divljenja dostojan uspjeh

Novalić čestitao Lani Pudar: Ogroman i divljenja dostojan uspjeh
Foto: Arhiv
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i svoje lično, čestitku Lani Pudar za velike uspjehe koje je ostvarila na Evropskom plivačkom prvenstvu u Rimu.

„Bravo, Lana! Nakon što si nas prije nekoliko dana obradovala bronzanom medaljom u trci na 100 metara delfin, jučer si nas više nego oduševila postavši prvakinja Starog kontinenta u disciplini 200 metara delfin.

Sa samo 16 godina postati najboljom u seniorskoj konkurenciji je ogroman i divljenja dostojan uspjeh. Svoje ime upisala si u historiju bh. sporta, a nas i našu Bosnu i Hercegovinu na najsjajniji mogući način predstavila u svijetu.

Vlada Federacije BiH i do sada je prepoznavala talent i veliki trud koje ulažeš u sport kojem si se posvetila i znala je to izuzetno cijeniti te, u granicama svojih mogućnosti, i vrednovati. Obećavam da ni za tvoj veliki evropski uspjeh adekvatna reakcija Vlade FBiH neće izostati.

U Mostaru ti tvoji sugrađani spremaju veliki i svečani doček. No, svečano će biti i diljem Bosne i Hercegovine koju tako dostojanstveno predstavljaš. Na tome ti iskreno čestitam i zahvaljujem, uvjeren da je ovo tek početak tvoje duge i uspješne karijere“, kaže se u čestitki premijera Novalića upućenoj evropskoj prvakinji Lani Pudar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo