15°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

15.09.2022 / 00:10 Politika - Skup u Brčkom

Dodik: Mi prisluškujemo američkog ambasadora

Dodik: Mi prisluškujemo američkog ambasadora
Foto: Vijesti.ba

 “I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju.

To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je u srijedu navečer na stranačkom skupu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je, tako, otvoreno priznao da je agencije iz Republike Srpske prisluškuju ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphya. Ovo priznanje je došlo istoga dana kada se ambasador Murphy u Banja Luci susreo sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dodikovim stranačkim kolegom Draganom Lukačem.

“Ambasador Murphy sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u RS-u, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopćeno je iz Ambasasde SAD-a svega nekoliko sati prije nego što će Lukačev šef priznati da je “slušao ambasadora SAD-a”.

Podsjećamo, Milorad Dodik se nalazi pod sankcijama SAD-a. Američke službe su u utorak objavile da je ruski oligarh Konstantin Malofeev finansirao izborne kampanje Milorada Dodika i njegove stranke SNSD.


(Vijesti.ba / Istraga.ba)

Izdvajamo