8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

15.09.2022 / 19:59 Ekonomija - Rast dobiti

Impresivni poslovni rezultati BH Telecoma, stalni rast prihoda

Impresivni poslovni rezultati BH Telecoma, stalni rast prihoda
Foto: Vijesti.ba

BH Telecom je obilježio svoj dan četvrtom poslovno-tehnološkom konferencijom 'Sarajevo Tech Lab 4', koja je okupila brojne stručnjake iz poslovne i tehnološke struke i inovacija.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman otkrio je i impresivne poslovne rezultate koje je kompanija ostvarila u proteklom periodu. 

Naime, prošle godine BH Telecom je  premašio plan dobiti za preko 20 miliona KM, a ova godina će biti još i bolja. 

Već u prvih sedam mjeseci je ostvarena dobit veća za preko 15 miliona KM u odnosu na plan, a sa devetim mjesecom će BH Telecom premašiti plan dobiti za ovu cijelu godinu.

- Moram reći da sam posebno ponosan na rezultat u proteklih sedam mjeseci. Kompanija BH Telecom je za sedam mjeseci ostvarila 20 miliona KM veći prihod nego prošle godine u istom periodu. Također, premašili smo plan dobiti za preko 60 posto za sedam mjeseci i vjerujem da su i vlasnici zadovoljni postignutim rezultatima.

Na konferenciji  koja je održana u Convention Centru Hotela Hills predstavljena su dosadašnja dostignuća, ali i plan razvoja za naredni period.

- Kada govorimo o planovima, nastavit ćemo snažno ulagati u  BH Tech Lab, kao našu platformu za startupe i inovacije u domenu naprednih tehnologija, nastavit ćemo promovisati BH Smart Lab, naše jedinstveno rješenje za pametne gradove namijenjeno javnom sektoru, rekao je Kahriman. 

Naglasio je i da je ponosan na rezultate platforme BH Content Lab , koja je do sada realizirala  sedam igranih serija i pet igranih filmova , čiji koproducent je BH Telecom, a za koje je izdvojeno dodatnih 18 miliona KM

Podsjetio je na brojne značajne projekte koje je BH Telecom realizirao u proteklih nekoliko godina u oblastima digitalne transformacije, sigurnosti, zaštite podataka, te na skori plan gradnje Data centra BH Telecoma.

Kahriman je dodao kako je cilj postići zadovoljstvo korisnika, a najavio je i realizaciju novih platformi koje će doprinijeti digitalnoj transformaciji Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo