5°C
Mostar 9°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.09.2022 / 11:02 Politika - Razgovor s Putinom

Dodik za rusku agenciju: Ulazak BiH u NATO je nemoguć

Dodik za rusku agenciju: Ulazak BiH u NATO je nemoguć
Foto: Vijesti.ba
Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je agenciji RIA "Novosti" Milorad Dodik.

- Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu - naglasio je Dodik.

On je istakao da narod Republike Srpske ima svoju odluku o ovom pitanju i podsjedio da je, prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, ulazak u NATO nemoguć.

- U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti - rekao je Dodik.

Svi zajednički projekti BiH sa Rusijom biće nastavljeni, uključujući gradnju gasovoda u Republici Srpskoj, rekao je Dodik.

Dodik se prije dva dana sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u okviru posjete Moskvi.

- Naravno, na prvom mjestu je bio razgovor o energetici. Zaključili smo da će biti nastavljeni svi naši projekti, uključujući gas i gradnju gasovoda i termoelektrana u Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

On je dodao da saradnja sa Rusijom u gasnom sektoru napreduje dobro i da treba da bude nastavljena i poboljšana.

Dodik je napomenio da je važno nastaviti trgovinu sa Gaspromom prema ranije dogovorenim cijenama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo