7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.09.2022 / 11:07 Regija - Beograd

Brnabić: Naziru se konture nove vlade Srbije

Brnabić: Naziru se konture nove vlade Srbije
Foto: Vijesti.ba
Srpska premijerka Ana Brnabić kazala je danas da se konture nove vlade Srbije polako naziru te najavila da će biti personalnih promjena i promjena zakona o ministarstvima.

"Kada pogledate kakav je bio rujan, jasno je što ulazi u listopad, sve što smo imali s putovanjima, predsjednik u New Yorku, čuvanje mira i sigurnosti uslijed provokacija, i razgovori u kolovozu i rujnu s Lajčakom i Escobarom, stalni sastanci kako bi sačuvali mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti", kazala je Brnabić gostujući u Dnevniku Radiotelevizije Srbije.

Brnabić je istaknula da je srpski predsjednik Vučić u govoru na Općoj skupštini UN-a podsjetio na temeljna načela međunarodnog prava, povelju UN-a koja treba jamčiti mir u svijetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

Po njezinim riječima, nakon govora Vučića, jasno je zašto Zapad toliko inzistira i toliko pritiska kako bi došlo do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

"Sve što je predsjednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istaknuo jeste taj kamenčić u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada spomenete Srbiju i kada predsjednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije", rekla je srpska premijerka Brnabić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo