20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

29.09.2022 / 12:34 Regija - Lider SRS-a

Šešelj: Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski

Šešelj: Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski
Foto: Arhiv
Osuđeni ratni zločinac i čelnik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj komentirao je za srpske medije novu talijansku premijerku, nacionalističku političarku Giorgiu Meloni istaknuvši da je vrlo imponiran njezinom pojavom, prenosi Večernji.

– Obradovala me njezina pobjeda. Smatram da će ova talijanska vlada biti uspješna i što je najvažnije da će ta vlada ukinuti sankcije prema Rusiji i da će nastaviti ekonomsku suradnju s Rusijom. Mislim da će ta vlada za nas biti mnogo povoljnija – kazao je Šešelj (oko 11. minute u videu op.a). Posebno ga, kaže, veseli što Meloni obnavlja zahtjeve za "ono što je talijansko na jadranskoj obali".

– Ono što je srpska Dalmacija ona neće, što onda ne uzme Piran to je talijansko, pita se Šešelj, dodavši da bi Zadar trebao pripasti Italiji.

– Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski. Neka Italija potražuje svoje – dodao je.

Podsjeća da se EU gadno ponijela prema Italiji za vrijeme pandemije korone virusa, a iz Rusije je toj zemlji stizala pomoć.

– To Italija nikada neće zaboraviti - rekao je Šešelj i dodao da "pucaju sankcije Rusiji". Mađarska je to već prekinula, sad će to i Italija...vjerojatno će i Bugarska. Ja navijam za to, zaključio je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo