16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

01.10.2022 / 20:20 Tenis - Srbijanski teniser

Đoković u finalu Tel Aviva

Đoković u finalu Tel Aviva
Foto: Agencije

Novak Đoković je u finalu turnira u Tel Avivu. Srbin je u polufinalu slomio otpor Rusa Romana Safiulina 6:1, 7:6 (7:3) i stigao do svog 127. meča za titulu u blistavoj karijeri.

Prvi set je bio demonstracija sile vlasnika 21 Grand slam titule. Novak je već u drugom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, a onda je drugi put oduzeo servis rivalu u četvrtom gemu. Uspio je Safiulin samo da se upiše na semafor prije nego što je Đoković ovaj dio igre okončao rezultatom 6:1

Mnogo veća borba je viđena u nastavku. Rus je bio mnogo sigurniji na svoj početni udarac. Prvu priliku da uzme servis imao je Safiulin u šestom gemu, ali je Novak spasio obje brejk lopte koje je imao rival.

Klasu je Đoković pokazao u devetom gemu. Safiulin je imao 40:15 i izgledalo je da će povesti 5:4. Međutim, Novak osvaja četiri naredna poena i stiže do brejka.

Safiulin je ipak stvorio sebi priliku da ostane u meču. Stigao je na 30:40, a Novak mu je duplom greškom omogućio da izjednači skor na 5:5. Ušlo se u taj brejk u kojem je Đoković ipak iskontrolisao situaciju i sa 7:3 otišao u finale.

U meču za titulu igraće sa boljim iz meča Čilić – Lestiene. Finale je na programu u nedjelju od 17.30 uz direktan prijenos na Sport klubu 1.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo