11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

07.10.2022 / 14:46 BiH - Izrečena mjera

Šest državljana Afganistana će biti protjerano iz BiH

Šest državljana Afganistana će biti protjerano iz BiH
Foto: Agencije

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnim posjedovanjem oružja i drugih nedozvoljenih sredstava,...

... danas su inspektori Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu osoba i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Tom prilikom, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Određena im je i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uvjeti za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi, ali i sigurnosti unutar privremenih prihvatnih centara, saopćeno je iz Službe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo