0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

24.11.2022 / 15:37 Politika - Odgođena sjednica

Bevanda otkrio zašto je odbijen dnevni red VM BiH

Bevanda otkrio zašto je odbijen dnevni red VM BiH
Foto: Vijesti.ba
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da je nužno da se svi proračuni u BiH donose do kraja godine te da je Ministarstvo financija i trezora BiH završilo svoj dio posla jer predstoje neodložne obveze koje se mogu završiti samo usvajanjem proračuna.

Prema riječima ministra Bevande zabrinjavajuće je i to što Fiskalno vijeće još nije usvojilo Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdobljea 2022-2025 godine iako je ranije Ministarstvo financija i trezora BiH dalo prijedog na izjašnjavanje.

„To je bio razlog što sam uz Proračun predložio nekoliko točaka koje bi otkočile mnoge procese i omogućilo efikasno poslovanje Ministarstva financija i trezora BiH i neometano funkcioniranje institucija BiH, a posebice i obveza koje imamo prema zaposlenima nakon određenih zakonskih izmjena“, naglasio je ministar Bevanda.

Dodao je kako je odbijanje članova Vijeća ministara BiH da se proračun za iduću godinu uvrsti u dnevni red dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasuju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Ministar Bevanda dodao je kako očekuje da se ovaj proces pomjeri s mrtve točke kako bi se neometano nastavilo financijsko poslovanje institucija BiH koje imaju brojne zahtjeve.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo