7°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

25.11.2022 / 15:41 Crna hronika - Potvrdilo tužilaštvo

Optužnica protiv Gorana Stjepanovića: U pijanom stanju kroz centar Brčkog nosio automatsku pušku

Optužnica protiv Gorana Stjepanovića: U pijanom stanju kroz centar Brčkog nosio automatsku pušku
Foto: Agencije

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Stjepanovića tereteći ga da je u avgustu ove godine u gradskoj pješačkoj zoni u Brčkom nedozvoljeno nosio automatsku pušku i ozbiljno prijetio gostu jednog lokala.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Stjepanović je optužen za krivina djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti.

Goranu Stjepanoviću iz Brčkog (47) stavljeno je na teret da je 4. avgusta u večernjim satima, u vidno pijanom stanju, došao ispred ugostiteljskog objekta Amazon, u gradskoj pješačkoj zoni, ušao u lokal i tražio E. A.

Našavši ga, Stjepanović je najprije pitao A. duguje li mu njegov sin neki novac, a pošto mu je A. to potvrdio, rekao mu je: 'Sad ću se ja vratiti, da se obračunamo'. Zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, da bi poslije par minuta ponovo traživši A. došao do lokala noseći u ruci automatsku pušku s pripadajuća dva okvira u kojima se nalazilo 30 metaka. Vidjevši ga kako dolazi naoružan, A. je iz straha za svoj život pobjegao na zadnja vrata lokala, navodi se u optužnici.

Odmah po prijavi incidenta, Tužilaštvo je u skladu sa svojim nadležnostima, a u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, brzo interveniralo otvorivši istragu i pokrenuvši postupak protiv osumnjičenog. Za tri mjeseca, Tužilaštvo je okončalo istragu podigavši pred Osnovnim sudom optužnicu za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Kako je držao automatsko oružje, čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, Stjepanović je istovremeno optužen i za krivino djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. U fazi prethodnog saslušanja pred sudom, optužnica protiv Stjepanovića u cijelosti je potvrđena, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo