-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

28.11.2022 / 13:30 BiH - Predsjedništvo BiH

Bećirović s britanskim ambasadorom o reformskim procesima

Bećirović s britanskim ambasadorom o reformskim procesima
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja, s kojim je razgovarao o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto kako Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH dr. Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o nizu pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u ovom segmentu. Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović zahvalio je ambasadoru Reillyju na velikoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Reilly naglasio je snažnu opredijeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo