6°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

01.12.2022 / 20:14 Regija - Skandalozno

Vučić nazvao Kurtija 'terorističkim ološom'

Vučić nazvao Kurtija 'terorističkim ološom'
Foto: Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića.

Vučić je za Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savjetnicu, koristio neprimjeren govor nazivajući je "srpskim ološem sa dna kace", dok i za Kurtija nije ublažio retoriku dodijelivši mu epitet "terorističkog ološa".

“Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od jedan posto, kao i Rade Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji. I sada nekoliko stvari da kažem, prije zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varhelyijem, ako do toga uopšte dođe”, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

Dodao je da od Rašiča i Trajković „ne postoje gori“ i da oni nemaju povjerenje Srba na Kosovu, „već povjerenja zapadnih agentura i terorističkog ološa Kurtija“.

Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje nazvao je sramnom i naglasio da zbog toga delegacija Srbije neće učestvovati na samitu EU i Zapadnog Balkanu u Tirani.

„Niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, a dolazite lijepo, uzimajte dnevnice, naputujte se kako vam se hoće svi vi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto“, rekao je Vučić.

Obraćajući se Kurtiju, Vučić je poručio da „vodi računa da ne povrijedi nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje je izabrao“, jer će Srbi, zajedno sa državom Srbijom „znati da odgovore“.

Podsjetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsjednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, a za Rašićevu savjetnicu postavljena je Rada Trajković.

Trajković je za KoSSev izjavila da Vučićeva politika, ali i Milan Radoičić, neće imati uticaja na njen i Rašićev rad, te da će joj jedan od prioriteta biti „razbijanje monopola Srpske liste nad mentalnim promovisanjem Srba“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo