7°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

19.01.2023 / 21:40 Muzika i Film - Odlične reakcije

Predstavljena serija 'Tender' Srđana Vuletića u produkciji BH Telecoma

U sarajevskom kinu Cineplexx večeras je predstavljena serija “Tender” u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma.

Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

Publika je imala priliku premijerno pogledati dvije epizode ove urnebesne bh. serije, koja će vas, sigurni smo, nasmijati do suza.

Prije projekcije se prisutnima obratio generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, koji je ukratko predstavio rad BH Content Lab platforme u okviru kompanije BH Telecom i najavio ostale projekte koji će biti realizovani u okviru ove platforme.

Kako je rečeno ovom prilikom, "Tender" je sitcom koji prati rad državne agencija za provođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po poznatom modelu "nacionalni ključ": Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, političke vizije i pogleda na svijet, prinuđeni su raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor, a ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika - želja da se obogate.

Vuletić za glavni cilj serije navodi taj da se kroz zdrav, autentičan humor izvrši dekonstrukcija prepoznatljivih političkih praksi u BiH, ističući da mu je želja da se ukaže na besmislenost takvih procesa, te da se po mogućnosti relaksiraju nacionalne tenzije vezane uz politiku.

- Mislim da jedna dobra komedija, koja se na duhovit način bavi našom svakodnevnicom i stereotipima, ima moć da bude upravo taj katalizator ka boljem i zdravijem društvu. Serija 'Tender' je otklon ili zaokret od cjelokupne recentne produkcije sitkoma u regiji. Taj otklon se najbolje očituje u činjenici da je to serija koja odlazi od standarne serije porodice, porodičnog sitkoma, serije koja se bavi savremenim, modernim ljudima i temama koje pripadaju nama danas, a to su višak i manjak samopouzdanja, manjak emotivnog života, manjak socijalne inteligencije i sve ostale teme koje se vežu za dinamiku grupe, okvirom da se sama radnja serije dešava u fiktivnoj državnoj agenciji - pojasnio je Vuletić.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman izrazio je zadovoljstvo što ova kompanija sa svojom platformom BH ContentLab ima priliku da predstavi drugu sitkom igranu seriju u svojoj produkciji.

- Jako smo zadovoljni projektom i potpuno smo sigurni da će u domove svih korisnika usluga Moja TV, odnosno svih građana BiH, donijeti puno humora. Zahvaljujem Srđanu Vuletiću i cijelom timu F.I.S.T. produkcije, naravno i fenomenalnim mladim glumcima, koji su kroz ovu seriju, siguran sam, prikazali humor na jedan malo drugačiji način. Sve nas u BH Telecomu raduje činjenica da smo naše prve igrane serije koje su završene regionalno već prodali. Trenutno se snimaju još dvije igrane serije - istakao je Kahriman.

U glavnim ulogama serije Tender su glumci Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

Serija "Tender" će biti premijerno emitovana na MYTV platformi 22. i 23. januara s početkom u 21 sati, nakon čega će premijera iste serije biti i na kanalu FTV 28. i 29. januara.


(Vijesti.ba / FENA) 

 

Izdvajamo