1°C
Mostar 5°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

24.01.2023 / 17:01 Regija - Kosovo

Ponovo postavljene betonske prepreke na putu Mitrovica–Leposavić

Ponovo postavljene betonske prepreke na putu Mitrovica–Leposavić
Foto: Kossev
Specijalci kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog Bistričkog mosta, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Vozila na ovom dijelu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cikcak putanjom, prenosi RTS.

Betonski blokovi na ovom dijelu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je na ovom dijelu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zasutavilo, a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Miljana Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povrijeđena.

Punkt kod Bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na sjeveru Kosova, gdje od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smještaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo