7°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

25.01.2023 / 14:15 Regija - Aleksandar Vučić

Dio opozicijskih stranaka nije prihvatio poziv na konsultacije

Dio opozicijskih stranaka nije prihvatio poziv na konsultacije
Foto: FENA
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da žali što dobar dio opozicijskih političkih stranaka nije prihvatio njegov poziv na konsultacije o europskom prijedlogu za rješavanje pitanja Kosova.

Vučić je najavio da će doći na sjednicu Narodne skupštine Srbije o Kosovu, koja bi trebala biti održana idućih dana i da će odgovarati na sva pitanja.

Na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" Vučić je kazao da je prije dva dana građanima rekao istinu o svim problemima u vezi s pitanjem Kosova: "Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako se namjeravamo boriti u budućnosti za našu zemlju", istaknuo je Vučić.

Prema njegovim riječima, svim političkim akterima ponudio je razgovor i konsultacije o europskom prijedlogu za rješavanje kosovskog pitanja.

"Rekli su da ne žele razgovarati, ili bar dobar dio njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko djelovanje. Žao mi je što nisu razumjeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas", istaknuo je Vučić.

Srbijanski predsjednik je najavio da će ipak doći na skupštinsku sjednicu o Kosovu jer je njegova obveza da, poštujući parlament, izađe ususret svim njihovim zahtjevima te dodao da će se pojaviti u srpskoj Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Srbiju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo