-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

28.01.2023 / 08:10 Muzika i Film - Jučer preminuo

Kolege se opraštaju od glumca Saše Petrovića

Kolege se opraštaju od glumca Saše Petrovića
Foto: Vijesti.ba

Brojni prijatelji, kolege i poznanici se putem društvenih mreža opraštaju od Aleksandra Saše Petrovića koji je jučer preminuo u 62. godini.

Od Saše Petrovića koji je ostavio dubok trag na glumačkoj sceni oprostili su se i iz SFF-a.

Petrović je 2007. godine osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Teško je biti fin".

- S tugom se pozdravljamo s najboljim glumcem 13. Sarajevo Film Festivala, Sašom Petrovićem (1962 – 2023). Petrović je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca 2007. za ulogu u filmu “Teško je biti fin” Srđana Vuletića. Ostaje u našem sjećanju - poručili su iz SFF-a.

Emir Hadžihafizbegović se na Facebooku oprostio od velikog prijatelja i kolege koji nas je iznenada napustio.

"Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam na zašto objavljujem ova post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku", naveo je.

Potom se Hadžihafizbegović osvrnuo na prijateljstvo s Petrovićem koje su godinama njegovali.

"Bilo je to ono prijateljstvo i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije to razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz 'Audicije'. Volim te brate. Falit ćeš, al' jako. Adio kumpanjo", dodao je.

Hadžihafizbegović i Petrović sarađivali su na mnogim projektima, a sve je počelo od kultne "Audicije" u kojoj su kao mladići obojica glumili. Zajedno su igrali i u humorističkoj seriji "Lud, zbunjen, normalan", filmu "Teško je biti fin" i mnogim drugim.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo