4°C
Mostar 7°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

29.01.2023 / 12:13 Politika - Banja Luka

Dodik: Srbi, gdje god da žive, moraju biti jedinstveni oko pregovaranja

Dodik: Srbi, gdje god da žive, moraju biti jedinstveni oko pregovaranja
Foto: Arhiv
Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da Srbi, gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja.

Dodik je naglasio da se moraju “sagledati posljedice koje su mogle da se čuju za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj za Srbe”.

On je ponovio da je važno da se kaže: “Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno”.

Dodik je dodao da je to važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni.

“Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo”, naveo je Dodik na “Instagram” profilu.

Dodik je podsjetio da je u protekloj sedmici Republika Srpska nizom aktivnosti odala počast žrtvama Holokausta.

“Na Palati Republike upriličena je video-projekcija, gdje je prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu, čime smo se pridružili kampanji #WeRemember”, dodao je Dodik.

U četvrtak, 26. januara, Dodik je prisustvovao memorijalnoj akademiji, gdje je ponovio da su “Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije”.

“Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu radimo na produbljivanju bilateralnih odnosa”, naveo je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo