-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

30.01.2023 / 17:30 BiH - Saopćenje

Vlada ZDK i sindikati započeli konsultacije o utvrđivanju osnovice i platnog boda

Vlada ZDK i sindikati započeli konsultacije o utvrđivanju osnovice i platnog boda
Foto: FENA

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amra Mehmedić započela je konsultacije sa sindikatima zaposlenih koji primaju plate iz Budžeta ZDK-a, o  utvrđivanju osnovice i platnog boda za 2023. godinu.

Prvi sastanak održan je danas s predstavnicima Sindikalne organizacije kantonalnih organa državne službe ZDK-a, koje je predvodio Samir Kurtović, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH.

Tokom sedmice planiran je sastanak sa predstavnicima sindikata zaposlenih u obrazovanju te Sindikata Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a.

Mehmedić je rekla da je Vlada posvećena socijalnom dijalogu te da su ove konsultacije prilika da se sagledaju zahtjevi sindikata vezani za osnovicu i platni bod, u vrijeme dok traje izrada Budžeta ZDK-a za 2023. godinu.

Naglasila je da je prioritet Vlade stabilizacija i očuvanje likvidnosti Budžeta ZDK-a, te da će Vlada, vođena tim ciljevima, razmotriti zahtjeve sindikata.

Sastanku su prisustvovali i ministrica finansija Dženana Čišija i ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević, saopćeno je iz Press služba ZDK.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo