-1°C
Mostar 2°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

06.02.2023 / 17:13 Politika - MVP BiH

Konaković i Reilly o putu BiH u EU i NATO

Konaković i Reilly o putu BiH u EU i NATO
Foto: Agencije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyjem. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dviju zemalja, putu BiH u EU i NATO, reformskim procesima, regionalnoj suradnji te geopolitičkim izazovima.

Ministar Konaković izrazio je zahvalnost na pomoći i podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo daje Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu. Istaknuo je važnost kontinuiranog jačanja odnosa dviju država, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu.

Veleposlanik Reilly naglasio je snažnu opredijeljenost Ujedinjenog Kraljevstva za daljnji razvoj odnosa sa BiH. Najavio je nastavak provedbe politike UK usmjerene na izgradnju stabilne i prosperitetne Bosne i Hercegovine kao i podrške euroatlantskim integracijama.

Tijekom razgovora uručio je Konakoviću pismo ministra za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije i Sjeverne Irske Lea Dochertyja, u kojem pored čestitke u povodu imenovanja za ministra vanjskih poslova BiH, izražava nadu u nastavak jačanja suradnje i unaprjeđenje odnosa dviju prijateljskih zemalja - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo