7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

07.02.2023 / 18:28 Regija - DIK

Potvrđena kandidatura Andrije Mandića za predsjednika Crne Gore

Potvrđena kandidatura Andrije Mandića za predsjednika Crne Gore
Foto: Vijesti.ba
Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsjedničku kandidaturu predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, ...

... nakon što je provjerom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da kandidatura bude validna.

"Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtjev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtjev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepovjerenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima", rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sjednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se provjeriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podsjeća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtjevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsjednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo