9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

07.02.2023 / 20:22 Regija - Crna Gora

Đukanović: Još nemamo predsjedničkog kandidata

Đukanović: Još nemamo predsjedničkog kandidata
Milo Đukanović / Arhiv
Savez opozicionih crnogorskih stranaka još uvijek se dogovora o tome ko će biti kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima, ...

... kao i da li će to biti stranačka ili vanstrančka ličnost, rekao je danas predsjednik Crne Gore i prvi čovjek Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je najavio da će uskoro izaći sa prijedlogom kandidata, a nije se izjasnio da li će se kandidovati, već je istakao da za to još uvijek ima vremena, prenio je RTCG.

"To što još uvijek nismo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano, već kao predstavnici ozbiljne politike sagledavamo sve političke aspekte, nakon čega ćemo izaći sa ličnošću za koju vjerujemo da može pobijediti na izborima", istako je lider DPS-a.

On je naveo da, nakon nekoliko istaknutih kandidatura sa drugog pola političke scene, opozicija želi da "obogati ponudu kandidatima koji će ponuditi argumente u prilog punoj posvećenosti nacionalnim interesima i dostizanju evropskog sistema vrijednosti".

"Imamo takve kandidate, kao stranačke i nadstranačke, o kojima razgovaramo unutar opozicije i ubijeđen sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će učestvovati na predsjedničkim izborima", rekao je Đukanović.

Komentarisao je izjavu premijera Dritana Abazovića da Crna Gora treba da dobije novog predsjednika, i upitao kome u Crnoj Gori treba da bude najvažnije da eliminiše nekoga ko je, kako je rekao, personifikacija mira, ulaska u NATO.

Dodao je da bi volio da na izborima vidi sve kandidate koji misle da imaju šta ponuditi, pa i Abazovića.

"Da vidimo kolika je njegova težina na crnogorskom političkom tržištu", rekao je Đukanović, prenosi Tanjug.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo