7°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

07.02.2023 / 22:46 Crna hronika - Intervenisala policija

Užasavajuće scene: U Mostaru žena na smrt isprebijala psa

Užasavajuće scene: U Mostaru žena na smrt isprebijala psa
Foto: Screenshot
U Mostaru je žena u dvorištu kod porodične kuće u naselju Zalik monstruozno isprebijala psa na smrt.

Uznemirujući videosnimak nemilog događaja je podijeljen na društvenim mrežama, a o svemu su obaviješteni policija i Tužilaštvo HNK.

Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na mjesto događaja i od svjedoka uzeli izjave, sačinili zapisnik, te su poduzete sve zakonom predviđene radnje, kako bi se slučaj rasvijetlio i počinilac monstruoznog čina sankcionisao u skladu sa zakonom.

Pas bio lutalica

S policijom su na mjesto događaja izašli i članovi Udruge za zaštitu životinja Animal Care Centar iz Mostara i zatekli osobu koja je bila navedena kao počinilac, ali nažalost pas nije ostao živ.

Svjedoci događaja navode da je pas vjerojatno bio lutalica, ali da je bio jako star i da je godinama dolazio u naselje gdje su ga hranili stanari i nikada nikome nije naudio.

Uznemirujući videosnimak možete pogledati na ovom Facebook linku, ali sadžaj je uznemirujući i gledate ga na sopstvenu odgovornost.

Apel građanima

Iz Animal Care Centra su zahvalili policiji na intervenciji i empatiji prema životinjama, te pozvali sve građane da prijave svaki oblik nasilja nad životinjama prije nego bude kasno.

Zlostavljanje životinja u BiH je prekršaj koji je regulisan Zakonom o dobrobiti i zaštiti životinja, a člankom 3. ovog Zakona je zabranjeno životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Zakonom su regulisane i novčanom kaznom u iznosu do 10 hiljada KM.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo