32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

15.03.2023 / 11:57 Ostali sportovi - Mostar Run Weekend

Trkači iz 37 zemalja na ovogodišnjem Mostarskom polumaratonu

Trkači iz 37 zemalja na ovogodišnjem Mostarskom polumaratonu
Foto: FENA

Gotovo tisuću trkača iz 37 zemalja sudjelovat će ovoga vikenda na Mostarskom polumaratonu, središnjem događaju sedmog izdanja turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend (MRW).

- Nastavljamo priču Mostar, grad mostova - polumaraton mostova. Dosadašnja iskustva trkača koji su trčali našom stazom, izrazito su pozitivna tako da smo ostali na tom tragu. Imamo organski rast prijava, trudimo se da rastemo polagano kako bismo i organizacijski mogli pratiti taj rast tako da ove godine imamo 920 registriranih trkača iz 37 zemalja - kazao je na konferencije za medije predsjednik Organizacijskog odbora MRW-a Franjo Lovrić.

Start utrke M.T. Abraham Group mostarski polumaraton je u subotu u 8.30 s mosta u naselju Vojnom, a cilj je ispred Mepas Malla.

Nakon polumaratona, s početkom u 12 sati ispred Mepas Malla kreće HT Eronet humanitarna utrka na stazi dugoj četiri kilometra za pomoć Centru „Los Rosales”.

Lovrić je istaknuo kako se za humanitarnu utrku prijavilo oko tisuću trkača, što je pet puta više u odnosu na prvu humanitarnu utrku održanu u okviru Mostar Run Weekenda.

U petak, 17. ožujka, u večernjim satima održat će se stručna konferencija na kojoj će govoriti direktor Dubrovačkog polumaratona Alen Bošković, direktor organizacije Run Czech iz Praga Sašo Belovski i fizioterapeut s bogatim trkačkim i rehabilitacijskim iskustvom Alen Raonić, član grupe trkača Capital Runners iz Sarajeva.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako Mostar Run Weekenda daje dodatnu sportsku i turističku dimenziju Mostaru te se Grad, u skladu s tim, ove godine više angažirao oko same organizacije događaja.

- Drago mi je da se ovaj put u događaj maksimalno uključila mostarska kulturna scena. Ugostit ćemo trkače onako kako spada i poslat ćemo jednu lijepu poruku iz grada Mostara. Družit ćemo se, baviti sportom i ovaj vikend najaviti početak Mostarskoga ljeta - dodao je Kordić.

Iz Policijske uprave Mostar pozvali su stanovnike Mostara na strpljenje u prometu te da u subotu, 18. ožujka, u vremenu od 8 do 14 sati što je moguće manje koriste motorna vozila za kretanje gradskim ulicama.

Na upravljanju prometom bit će angažirano stotinu policijskih djelatnika i 60 volontera.

Ovogodišnji program Mostar Run Weekenda obogaćen je bogatim zabavnim sadržajem, pa će se tako trkači i trkačice u subotu, 18. ožujka, u večernjim satima moći opustiti na jednom od tri koncerta u organizaciji Mostar Rock Schoola.

U Muzičkom centru Pavarotti nastupit će Youth Big Band Makarska i Ma Bossa Jazz bend, u Clubu Calamus 45 stepeni, a u OKC-u Abrašević Matori bend (tribute to Azra).

Generalni pokrovitelj Mostar Run Weekenda drugu godinu za redom je MT Abraham Group.

- Ponosni smo što smo ove godine uspjeli napraviti fuziju sportskog i kulturnog načina i da smo osigurali besplatan ulaz umjetničkom muzeju Hub za sve sudionike Mostar Run Weekenda. Abraham grupacija nastavit će ulagati u stvaranje što boljeg ambijenta kako lokalne tako i cjelokupne bosanskohercegovačke zajednice - poručila je Arna Kurt iz Abraham Groupe.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo