12°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 12°C

23.03.2023 / 10:11 Fudbal - Uoči meča sa Islandom

Hadžibegić za Island van protokola ostavio Miroslava Stevanovića

Hadžibegić za Island van protokola ostavio Miroslava Stevanovića
Foto: NSBIH

Faruk Hadžibegić je za utakmicu sa Islandom van protokola ostavio Miroslava Stevanovića, što znači da ovaj igrač neće biti u konkurenciji za meč na otvaranju kvalifikacija za EURO 2024. protiv reprezentacije Islanda.

Budući da je na okupljanje pozvao 25 igrača, a u protokolu može biti samo 23 igrača, Hadžibegić je odlučio da po strani, uz povrijeđenog Seada Kolašinca, ostavi Miroslava Stevanovića, javlja N1. 

To potvrđuje i lista prijavljenih igrača na UEFA-inoj službenoj stranici.

Nije poznato da li je u pitanju povreda fudbalera Servettea, ali ukoliko to nije slučaj, Hadžibegić će izostaviti jednog od najstandardnijih reprezentativaca u posljednjih nekoliko godina.

Prijavljeni igrači za večeras:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević i Amar Dedić.

Vezni red: Benjamin Tahirović, Haris Duljević, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović i Amer Gojak.

Napad: Smail Prevljak, Ermedin Demirović, Edin Džeko, Nemanja Bilbija, Kenan Kodro i Jasmin Mešanović.

Uoči meča, selektor je uputio poruku navijačima. 

“Stigao je i dan, kojeg, zajedno sa vama, iščekujem od svog imenovanja na mjesto selektora. Ponosan sam što imam priliku trenirati ove momke, za koje sam se uvjerio koliko im znači nastup u dresu sa grbom Bosne i Hercegovine.

Uvjeren sam da će na terenu, uprkos problemima sa kojima smo se suočili, dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu i usrećimo naše navijace, koji vjeruju u nas.

Vaša podrška nam je itekako potrebna i zato, hvala vam unaprijed, za svaki aplauz, jer će nam to biti dodatni vjetar u leđa, a mi ćemo vam se, svi zajedno, pokušati odužiti na terenu.

Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino!”, napisao je selektor.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo