°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

25.03.2023 / 16:34 Regija - Opozicija protiv dogovora

Bačene dimne bombe na zgradu vlade u Prištini

Bačene dimne bombe na zgradu vlade u Prištini
Foto: Kosovapress
Pristalice neparlamentarne kosovske Socijaldemokratske partije bacili su oko zgrade Vlade u Prištini dimne bombe, nezadovoljni sporazumom iz Ohrida od prošle nedelje, a kojim je predviđeno i formiranje Zajednice srpskih opština.

Nekoliko stotina pristalica ove stranke, nastale od nezadovoljnih funkcionera pokreta Samoopredeljenje premijera Aljbina Kurtija, organizovalo je najprije protestnu šetnju centralnim šetalištem u Prištini, da bi se okupili oko zgrade vlade, prenio je RTS.

Zahtijevajući ostavku premijera Kurtija, sa jarbola na ulazu u zgradu vlade skinuli su zastave plavo-žute boje na kojima je teritorija Kosova, a na njihovo mjesto okačili bijele zastave, pokazujući da se prema njihovom mišljenju Kurti predao prilikom postizanja dogovora u Ohridu. Zatim su aktivirali više dimnih bombi, čime je kraće vrijeme dio i ulaz u zgradu vlade bio obavijen gustim crnim dimom.

Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade. Drugih incidenata tokom protesta nije bilo.

Iako su protiv sporazuma iz Ohrida, uprkos pozivu da se pridruže, opozicione stranke i njihovi aktivisti nisu bili na protestu.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo