9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

25.03.2023 / 16:37 Fudbal - Kvalifikacije za EP

Kadeti BiH doživjeli težak poraz od Srbije

Kadeti BiH doživjeli težak poraz od Srbije
Foto: NFSBiH
U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Staroj Pazovi od Srbije rezultatom 5:0 (2:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je povela u 18. minutu. Nakon kornera, jedna odbijena lopta u kaznenom prostoru je došla do Viktora Stojanovića, koji je snažnim udarcem šalje pod prečku. Srbija je udvostručila prednost u 38. minutu. Nakon kornera u gužvi pred golom najbolje se snašao kapiten Srbije Nikša Delibašić i postigao gol za 2:0.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Srbija je postigla i treći gol. Nikša Delibašić je dodao do Andreja Subotića, koji je ušao iz drugog plana i sa 7-8 metara savladao Farisa Mehića. U 60’ Nikša Delibašić je primio loptu u srcu šesnaesterca, okrenuo se ga golu i postigao svoj drugi gol na utakmici. Konačnih 5:0 postavio je Uroš Sremčević na asistenciju Mihajla Cvetkovića.

U drugom susretu ove grupe Bjelorusija i Izreal su remizirali 2:2. Nakon dva odigrana kola Bjelorusija ima 4 boda, Srbija 3, Izrael 2, a Bosna i Hercegovina jedan bod.

U trećem kolu koje je na programu u utorak 28. marta sastaju se Srbija-Izrael i Bjelorusija-Bosna i Hercegovina. Podsjećamo, pobjednici kvalifikacionih grupa i 7 od 8 najboljih drugoplasiranih ekipa će izboriti plasman na završnicu Evropskog prvenstva, koje će se održati u Mađarskoj ove godine.

Srbija - Bosna i Hercegovina 5:0 (2:0)

Stadion: Sportski centar FS Srbije u Staroj Pazovi.

Sudija: Mikkel Redder (Danska).

Sudije asistenti: Rene Risum (Danska) i Roland Brandner (Austrija).

Četvrti sudija: Stefan Ebner (Austrija).

Golovi: 1:0 Stojanić (17’), 2:0 Delibašić (38’), 3:0 Subotić (50’), 4:0 Delibašić (60’), 5:0 Sremčević (85’).

Žuti kartoni: Stojanović (Srbija).

Srbija: Viktor Džodić, David Đurić, Nikola Simić, Mihajlo Cvetković, Andrej Petrović (77’ Mateja Ostojić), Nikša Delibašić (kap.) (63’ Uroš Sremčević), Andrija Maksimović (69’ Dimitrije Janković), Matija Popović (63’ Uroš Tegeltija), Viktor Stojanović, Andrej Subotić, Veljko Vukojević (77’ Stefan Mitrović). Selektor: Aleksandar Luković.

Bosna i Hercegovina: Faris Mehić, Nidal Čelik (kap.), Marko Brekalo (46’ Dženan Šabić), Matej Stojčić (46’ Ajdin Beganović), Samer H. Spahić (46’ Aleksa Popović), Kerim Alajbegović, Sergej Popović, Roko Šilić (63’ Filip Taraba), Harun Sadžak, Stefan Marčetić, Andrei Jahić (71’ Andrej Vlaisavljević). Selektor: Admir Raščić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo