8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

26.03.2023 / 23:04 Fudbal - Selektor "Zmajeva"

Hadžibegić analizirao poraz od Slovačke i šta je pošlo po krivu u Bratislavi

Hadžibegić analizirao poraz od Slovačke i šta je pošlo po krivu u Bratislavi
Foto: N1

Reprezentacija BiH je poražena od Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu Zmajevi su pružili lošu partiju i ostali bez udarca u okvir gola domaće ekipe. Drugi dio je donio bolju igru, ali BiH nije uspjela izbjeći poraz.

Nakon utakmice svoja zapažanja je podijelio selektor Faruk Hadžibegić.

“Nismo postojali u prvom dijelu. Bojao sam se ritma. Reprezentacija nije mogla održati fizički utakmice svako tri dana u visokom tempu. Bilo je poslije Islanda puno emocija…”

Ista postava i večeras iako ste tri puta mijenjali formaciju u toku susreta.

“Mi se borimo sa ovim što imamo. Pokušavamo naći najbolju soluciju.”

Kako dalje dići ekipu, bolno prizemljenje?

“Nama cilj ostaje isti. Niko u našoj grupi nije kvalifikovan već sada. Bit će promjena na tabeli. Naše prvo poluvrijeme ćemo duboko analizirati. Ima tu objektivnih obrazloženja, treba priznati da je protivnik zaslužio pobjedu. Ja nisam zadovoljan sa rezultatom, nisam skakao do neba prvu utakmicu pa neću ni sada biti puno negativan. Boli poraz u svakom slučaju…”

Čini se da je podbacila sredina terena. Krunić imao povredu, bio je upitan i je li to njegovo stanje naškodilo našem veznom redu?

“Prvo poluvrijeme je bio kolektivni pad. Povreda je prisutna, doktori su rekli da može da igra. Ovdje je nastao kolektivni pad. Bilo je reakcije u drugom dijelu. Možda je utakmica protiv Islanda uticala da budemo ispražnjeni. Rezultat je takav, moramo izvući pouke.”

(Vijesti.ba)

Izdvajamo