8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

31.03.2023 / 15:52 Fudbal - Otkriveni novi detalji

Sve miriše na povratak Mesija u Barcelonu

Sve miriše na povratak Mesija u Barcelonu
Foto: Agencije

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Argentinac Lionel Mesi (Messi) je blizu povratka u Barcelonu, nagovijestio je ugledni sportski novinar Fabricio Romano (Fabrizio), a uz to je dodao kako stvari idu svojim tokom i da bi se sve moglo riješiti vrlo brzo.

Potrpredsjednik španskog Rafa Juste (Yuste) je prvi put javno govorio o mogućem povratku Mesija i priznao da su kontakti već uspostavljeni.

- U kontaktu smo s Mesijevim predstavnicima. Leo dobro zna koliko ga cijenimo i voljeli bismo da se vrati u Barcelonu. Prije dvije godine sam bio dio pregovora o produžetku ugovora i znam koliko je bilo teško pustiti ga da ode. Znam sigurno da on voli Barcelonu i pokušat ćemo da nađemo prave uslove za nastavak njegove priče – kazao je Juste.

Argentinac trenutno na stolu ima, prema tvrdnjama Romana, ponudu i od aktuelnog kluba PSG-a, ali prenosi i kako Mesi nije donio konačnu odluku oko toga. Pretpostavlja se da je za to krivac upravo Barcelona.

Za njega su zainteresovane i ekipe iz MLS-a, kao i iz Saudijske Arabije te to dodatno otežava situaciju francuskoj ekipi da ga potpiše.

Podsjećamo, Mesi je zbog teške finansijske situacije u Barceloni i napustio klub u kojem je bio od 2004. godine, ali želja za osvajanjem Lige prvaka mu i dalje gori, pošto mu to nije pošlo za rukom u Parizu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo