-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

27.04.2023 / 21:35 Rukomet - Otvorili vrata EP!

Rukometaši BiH srušili Sloveniju!

Rukometaši BiH srušili Sloveniju!
Foto: FENA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poijedila je večeras sa Sloveniju u Cazinu, gdje je odigran meč petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Taj rezultat skoro da nam garantuje plasman na EP.

Slovenci bolje otvaraju utakmicu, bilježe vodstvo od 3:5 u sedmoj minuti. No, naši momci su zatim uspostavili kvalitetniju organizaciju u napadu te serijom 6:1 napravili preokret i došli do prednosti od tri gola (9:6).

Pogotkom Marka Panića Zmajevi su povisili na plus četiri (11:7) u 18. minuti meča. Slovenački selektor Uroš Zorman je zatim uzeo time-out, koji je urodio plodom jer su njegovi izabranici ekspresno izjednačili (11:11).

Cokan je pogodio za novo vodstvo gostiju četiri minute prije odlaska ekipa na odmor (12:13), ali poluvrijeme je okončano neriješenim rezultatom (15:15), zaključno s odbranom Ahmetaševića u posljednjem napadu gostiju.

Burić donosi prednost našem timu (16:15) početkom poluvremena, ali Slovenci su ponovo napravili preokret i poveli sa 17:20 u četrdesetoj minuti, ponajprije zahvaljujući čvrstoj odbrani.

Zmajevi uspjevaju smanjiti na 19:20, a zatim i izjednačiniti na 22:22 u 46. minuti nakon što je Senjamin Burić realizovao kontranapad.

U seriju odbrana je ušao njegov brat Benjamin Burić, da bi na drugoj strani terena Vlado Draganić poentirao za naše vodstvo 23:22.

Minimalnu prednost držali smo nekoliko minuta, da bi završnica susreta ponudila istinsku dramu.

Slovenija opet pravi preokret na pet minuta prije kraja susreta (24:25), ali Burić je poravnao na 25:25, nakon čega Zorman zove time-out.

Hamidović je realizovao sedmerac za 26:25, ali Jovičić Slatinšek je poravnao na 26:26.

Burić pogađa u zadnjoj minuti za 27:26! I odbranili smo se! Pobjeda!

Slovenija je prva u grupi 7 sa sedam bodova, Crna Gora i BiH imaju po šest, a Kosovo je bez bodova. Posljednji meč kvalifikacija Zmajevi igraju u Crnoj Gori, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo