-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

28.04.2023 / 11:43 Rukomet - Bh. rukometni stručnjak

Korkarić: Raduje me što proces podmlađivanja reprezentacije ide u pravom smjeru

Korkarić: Raduje me što proces podmlađivanja reprezentacije ide u pravom smjeru
Foto: FENA
Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Cazinu pred velikim brojem bh. navijača savladala selekciju Slovenije rezultatom 27:26, ...

... u meču koji je selekciji BiH donio plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj.

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak i trener sarajevske Bosne Zuhdija Korkarić zadovoljan je svime što je jučer vidio u Cazinu i vjeruje da su došli bolji dani za bh. rukomet koji je u proteklim godinama zabilježio brojne turbulencije, ali i podmlađivanje seniorske selekcije BiH, što je u konačnici i donijelo dobre rezultate u kvalifikacijama.

BiH je na kormilo selekcije BiH dovela istaknutog stratega Irfana Smajlagića, koji je na putu da stvori respektibilan mladi tim. Korkarić je u izjavi za Fenu naglasio da je to ispravan put za selekciju BiH, koja treba da postane redovan učesnik svjetskih i evropskih prvenstava.

- Lijepo je bilo gledati kako brojna publika u Cazinu nosi naše igrače do pobjede protiv oslične ekipe Slovenije. Raduje me pristup igrača u ovom meču i što proces podmlađivanja ove bh. selekcije ide u pravom smjeru. Vjerujem da će u bliskoj budućnosti ova ekipa početi da pokazuje ono što svi priželjkujemo i da redovno učestvuje na velikim takmičenjima - rekao je Korkarić.

Nada se da će svi rukometni radnici u BiH u narednom periodu podržati napredak rukometa u cjelini i BiH, a najavljuje i bolje dane za sarajevsku Bosnu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo