1°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 7°C
Bihać 4°C

16.05.2023 / 18:59 Politika - Kožljak potvrdio

Za ambasadora u Maleziji Bećirović nominirao Edina Jahića

Za ambasadora u Maleziji Bećirović nominirao Edina Jahića
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.

- U tom smislu Bećirović je u paketu predložio i razrješenje dosadašnjeg ambasadora u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog ambasadora u toj zemlji – kazao je Feni Alija Kožljak, šef Bećirovićevog kabineta.

Istovremeno, Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora.

Kožljak je u tom kontekstu precizirao kako je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominirao dr. Edina Jahića.

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru nauka i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije - Kuala Lumpuru, te vrsnom profesionalcu s velikom međunarodnim iskustvom koji je radio u Evropskoj komisiji, Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama…

- S obzirom na to da očekujemo da će se vanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazati vrlo brzo, vjerovatno, u narednih dva dana, očigledno da je član bh. Predsjedništva Denis Bećirović u rekordnom roku sve pripremio, donio odluku o razrješenju i nominirao novog ambasadora za Maleziju – kazao je Kožljak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo