8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

17.05.2023 / 14:19 Muzika i Film - Najavila koncert

Goca Tržan u studiju Radija M: 'U Sarajevu volim sve'

Svojim snažnim vokalom, harizmom, izvanrednom interpretacijom, energijom i šarmom ona osvaja srca publike širom regiona.

Njena pozitivna energija, duhovitost i sposobnost da se poveže sa svojom publikom čine je posebnom i voljenom od strane mnogih. Simbol je snage, talenta i ljubavi prema muzici. Jedna od najpopularnijih pop pjevačica regiona, Goca Tržan, gostovala je u programu Radija M.

Emisija je započela uz pozitivnu energiju i odlično raspoloženje, a tako je bilo sve do samog kraja. Iako vrijedno i naporno radi, ističe da nema umora te da ne priznaje loše vrijeme.

“Kažu, jao vidi kakvo je vrijeme, a ja sve mislim pa čovječe ne možeš da utječeš na vrijeme, moraš da uživaš u svakom trenutku svog života… Da ti život bude što zabavniji, da se što bolje osjećaš gdje god da dođeš, uživaj u drugim stvarima…”

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Radio M (@radiom_bih)


Goca nam je najavila veliki koncertni spektakl u Domu mladih, 17. juna sa početkom u 20:00 sati. Kako kaže, puno nastupa je bilo u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini, a za sarajevsku publiku kaže da je zahtjevna i da očekuje kritički pristup.

“Sarajevo traži pjevača koji je iskren… U Sarajevu moraš znati da pjevaš, možeš da imaš pojavu, pa dođu jednom, dva puta da te vide… Specifičan je grad u tom smislu. Sarajevo ima toliko fantastičnih pjevača koji su i dalje živi i djeluju na ovom prostoru… Najgora rečenica za napredak muzike jednog muzičara je ‘Dobro je’. Moraš da budeš stalno izuzetan, da juriš to nešto bolje od sebe i zato mi je drago što je sarajevska publika zahtjevna.”

Pored fenomenalnog nastupa i provoda koji garantuje Goca Tržan, publika će imati priliku uživati i u gostima iznenađenja te poslušati i novu pjesmu na kojoj radi. Proces odluke još uvijek nije finaliziran koja će to pjesma biti prva objavljena, a već tri nove pjesme su potpuno gotove. Međutim to nije sve, jer Goca u pripremi ima još pet pjesama u izradi.

Pjesmu “Prođi me se” radio je jedan bosanskohercegovački tim, a prema njenim riječima pjesmu bi mogli slušati već 15 dana pred koncert.

“Pjesma je polu balada, ima to nešto… Prođi me se nisam ja za takve ljude bez adrese što mi se na dlanu nude…”

Sa Gocom smo razgovarali i o horoskopskim znakovima, jer je sama istaknula da je dupli rak, a otkrili smo i koja joj je pjesma najdraža.

“Ja sam dupli rak u horoskopu, ja sam ti i mračna strana mjeseca i ona svjetla… Vrlo sam emotivna i volim te emotivne pjesme. Ja ne želim da kontrolišem svoje emocije zato što mislim da je to nepotrebno. Emocija je jedan kvalitet koji nema svako. Recimo da je pjesma “Po mom srcu hodaj” jedna od mojih najomiljenijih, kao i “Srećo nečija”.

Pjesmu “Srećo nečija” Goca je pjevala u vrlo specifičnim okolnostima, jer je to pjesma koju je pjevala dok se razvodila, a to niko nije znao.

Prisjetili smo se i anegdota sa nastupa, a Goca je sa nama podijelila jednu sa nastupa iz Bihaća.

Otkrila nam je kojom pjesmom će biti završen koncert u Domu mladih 17. juna, a tom pjesmom smo završili i razgovor sa dragom Gocom.

Cijelo gostovanje možete pogledati u videu ispod, a Goca je dala i savjet svim ženama.



(Vijesti.ba / Radio M)

Izdvajamo