8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

18.05.2023 / 17:04 Tenis - Najavio kraj karijere

Nadal propušta Roland Garros zbog povrede

Nadal propušta Roland Garros zbog povrede
Foto: Vijesti.ba

Španski teniser Rafael Nadal, kao što se očekivalo, objavio je da propušta Roland Garros, ali je također i objavio planove za penziju.

-Nažalost neću moći da igram na Roland Garrosu. Nisam ja donio tu odluku, već moje tijelo. Neću igrati narednih mjeseci. Nadam se da ću biti spreman za Davis Cup. Želim da igram u 2024. godini, zdrav koliko je moguće i da uživam u toj godini koja će biti poslJednja u mojoj karijeri i da se oprostim na način koji želim – rekao je Nadal.

Jasno je da je ovo teška odluka za "Kralja šljake" koji je osvojio 22 Grand Slam trofeja, od čega 14 na Roland Garrosu, a jedini je pored Novaka Đokovića koji je osvajao po dva trofeja na svakom Grand Slamu.

– Dobro sam, ali tužno. Teniski sam i dalje na visokom nivou, ali fizički nisam. Moram to da prihvatim i da idem naprijed. Ima mnogo stvari u životu zbog kojih uživam. Treba da budem zahvalan na svim lijepim stvarima koje su mi se desile. Iako moja glava to ne želi, tijelo mi je za sada reklo „dosta.“ Ne znam šta će biti sljedeće godine, neke stvari ne mogu da kontrolišem. Biće teško da budem konkurentan na slamovima, nisam iracionalan čovek, ali nisam ni negativan. Pokušaću da sebi dam priliku da se opet takmičim na najvišem nivou za titule, piše Sport Klub.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo