8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

27.05.2023 / 08:17 Crna hronika - MUP KS

Nakon smrti pješakinje uhapšen vozač, dvoje teško povrijeđeno

Nakon smrti pješakinje uhapšen vozač, dvoje teško povrijeđeno
Foto: Crna Hronika

Jedna ženska osoba je poginula, a dvije su zadobile teške tjelesne povrede u nesreći koja se kasno sinoć dogodila u centru Sarajeva.

Smrtno je stradala pješakinja S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila i S. E. (2002. godište).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

U 02:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navede iz MUP-a KS.

Prema informacijama iz MUP-a KS, na djevojke je u blizini Sarajevo City Centra naletio automobil "mercedes", a nesreća se desila oko 23.30 sati.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo