8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

27.05.2023 / 18:19 Tenis - Međunarodni turnir

Otvoren teniski turnir Juicy Kiseljak open

Otvoren teniski turnir Juicy Kiseljak open
Foto: FENA

Teniski klub Elliptic danas je službenim otvaranjem međunarodnog teniskog turnira "Juicy Kiseljak open" dokazao kako je sve spremno za ugostiti desetine tenisača iz cijeloga svijeta koji će se boriti za ATP bodove, ali i nagradni fond ukupne vrijednosti 25.000 dolara.

Turnir je otvorio načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak navodeći da je Općina Kiseljak ponosan partner ovom projektu koji je pokrenut prije 24 godine i koji svake godine napreduje i diže ljestvicu kada su uvjeti i organizacija u pitanju.

Organizatori su najavili da natjecanje počinje sutra dok je finalni dan planiran za nedjelju 4. juni. Ulaz na sve mečeve je besplatan. Sve informacije dostupne su na web stranici tkelliptic.com dok se mečevi mogu pratiti i online putem FB stranice Teniski klub Elliptic Kiseljak.

Između ostalih, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara podržala je turnir kao i Federalno ministarstvo kulture i sporte te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta SBK.

Od njegovih početaka uz turnir je Stanić Grupa a ove godine, sa brendom Juicy su i generalni sponzor. Također, ovo je jedan u nizu projekata odnosno ulaganja u lokalnu zajednicu čiji je "Sarajevski kiseljak" neodvojivi i važan dio.

Nagradni fond turnira u Kiseljaku je 25.000 dolara, dok je na ostalim u BiH 15.000 dolara.Samim tim lista tenisača koji nastupaju je dosta kvalitetnija.

Banja Luka je ove godine imala ATP turnir serije 250 "Srpska open" 2023.Prvi je to ovakav turnir u BiH, te je naravno i najjači. Juicy Kiseljak open 2023. je dakle drugi po jačini turnir u državi.

I ove godine nastupit će igrači sa šest kontinenata (Europa,Azija,Afrika,Sjeverna Amerika,Južna Amerika,Australija) i iz tridesetak zemalja, saopćili su organizatori.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo