16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

28.05.2023 / 20:57 Rukomet - Veliki uspjeh

RK Vogošća osvajač rukometnog kupa BiH

Rukometaši Vogošće su u finalu kupa Bosne i Hercegovine pobijedili ekipu RK Izviđača rezultatom 31:26.

Sjajna utakmica je viđena u dvorani "Amel Bečković" pred punim tribinama. I jedna i druga ekipa su pružile odličnu igru, ali ipak nešto bolja je bila ekipa domaćina turnira.

Prvo poluvrijeme igre je većinom proteklo u izjednačenoj igri, sve do pred kraj poluvremena kad Izviđač dolazi do prednosti i na odmor odlazi sa rezultatom 14:16.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Vogošće. Uspjeli su doći u vodstvo i držati ga do kraja. Izviđač se nije predavao i uspjeli su smanjiti na 24:26.

Ipak Vogošča do kraja utakmice na krilima Čordalije, Grujića i Ombaše uspjeva zadržati prednost i stići do titule prvaka kupa BiH. Konačan rezultat utakmice je bio 31.26.

Poslije kraja utakmice počelo je veliko slavlje igrača i navijača Vogošće.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe su bili sjajni Nikola Grujić sa 10 golova, Ombaša je dodao 7 i Burić 5 golova. Ponovo je sjajnu partiju pružio golman RK Vogošće Bekir Čordalija koji je imao 19 odbrana.

Na drugoj strani sjajno je igrao bh. reprezentativac Milan Vukšić koji je postigao 9 golova, a Pavlović je dodao 4 gola.

Komentar o utakmici za Vijesti.ba dao je jedan od najboljih na današnjoj utakmici, pivot RK Vogošće Ermin Ombaša.

"Veoma dobra utakmica. Imali smo za protivnika odličnu ekipu Izviđača koja je osvojila ligu i sigurno da su imali veliku želju da osvoje duplu krunu, ali kao što sam već govorio, ovo je ipak naša dvorana i mi se tu pitamo. Mislim da je utakmica bila onakva kakvo treba da bude jedno finale, borbeno i sa puno preokreta. I za kraj bih da čestitam svojim suigračima, stručnom štabu, upravi kluba i svim ljudima koji su bili tu uz nas na ovom veoma teškom putu za osvajanje kupa".

Poslije utakmice dodijeljene su individualne nagrade. Za najboljeg golmana final foura proglašen je Bekir Čordalija, dok je najbolji strijelac turnira Nikola Grujić, obojica iz redova Vogošće. Za najboljeg igrača je proglašen Milan Vukšić iz redova Izviđača.

Nakon toga uslijedila je dodjela medalja, prvo igračima iz Ljubuškog za osvojeno drugo mjesto, a zatim i domaćinima za prvo mjesto.

Ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda uručio je pobjednički pehar kapitenu RK Vogošće Nedimu Kadriću.

Poslije toga nastalo je veliko slavlje igrača i pobjedu su proslavili sa svojim navijačima, a slavlje pogledajte u videu ispod.

Veliko slavlje: RK Vogošća osvajač Kupa BiH

A. Durić

(Vijesti.ba)

Izdvajamo