7°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

30.05.2023 / 13:40 Politika - Sarajevo

Sutra zasjeda Dom naroda PSBiH

Sutra zasjeda Dom naroda PSBiH
Foto: FENA

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici, koja je zakazana za sutra, 31. maja, Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2021. godinu čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Pred delegatima je i Godišnji konsolidirani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Državni delegati će biti upoznati i sa informacijom Ministarstva odbrane BiH o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u humanitarnu operaciju nakon zemljotresa u Republici Turskoj, a dnevni redom je predviđeno i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih ugovora.

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosi se i na izvještaje o radu državnih institucija među kojima je Agencija za poštanski saobraćaj BiH za 2022. godinu i Državna regulatorna komisija za električnu energiju za 2022. godinu.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo