25°C
Mostar 27°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

31.05.2023 / 07:46 Crna hronika - MUP ZDK

U Olovu od sinoć traje potraga za nestalim F. V.

U Olovu od sinoć traje potraga za nestalim F. V.
Foto: Vijesti.ba

Sve putne komunikacije u Zeničko-dobojskom kantonu od jutros su ponovo prohodne, a pripadnici gorske službe spašavanja na području Olova traže nestalog F.V. (1966.) – potvrdio je Feni dežurni Operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

-Od jutros je na putevima u našem kantonu sve uredno i nema zastoja. Policija i pripadnici Gorske službe spašavanja Zavidovići i Novi Grad iz Sarajeva, ukupno oko 25 osoba, od sinoć su u predjelu naselja Čunište kod Olova u potrazi za licem F. V. (1966. godište). Lice se udaljio od kuće i slučaj nema veze sa poplavama. Akcija je počela sinoć oko 20.47 sati i nemamo informacija da je pronađen pa će vjerovatno danas još osoba biti uključeno u potragu - kazao je dežurni Operativni službenik MUP-a ZDK.

Da je situacija od jutros mirna i pod kontrolom, Feni je potvrdio i direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK-a Džavid Aličić.

-Naši su službenici dežurali i pratili situaciju cijele noći. Strahovalao se da bi moglo doći do izlijevanja rijeke Usore, zbog povećanog dotoka vode iz pravca Teslića, ali na sreću do toga nije došlo. Bilo je izlijevanja vode na putne komunikacije na ulazu u Maglaj i Žepče, kako na magistralnom putu M-17 tako i na regionalnom putu Maglaj – Zavidovići, ali to je više zbog nemogućnosti odvodnih kanala da prihvate sve količine padavina. Ali, sada je i na tim dijelovima put prohodan te nema bilo kakvih smetnji. U naselju Olovske Luke, na području Općine Olovo, bila se izlila rijeka Jablanica, koja je oštetila putnu komunikaciju, ali i to su već sinoć sanirali - kaže Aličić.

Sve službe će, dodaje, biti u pripravnosti te nastaviti pratiti situaciju i tokom današnjeg i narednih dana.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo