2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

31.05.2023 / 08:01 Fudbal - Transferi

Real dovodi Kanea za 115 mil. eura

Real dovodi Kanea za 115 mil. eura
Foto: Vijesti.ba
Španski list As tvrdi kako Real Madrid nastavlja procjenjivati opcije koje ima za pojačanje na poziciji devetke. Pred Kraljevskim klubom su dvije opcije.

Prva je kupiti renomiranog napadača, koji će sigurno koštati iznad 100 miliona eura, a druga je da se odluči za nekoga jeftinijeg, bilo da je riječ o mladom napadaču ili nekome ko je pri kraju karijere, ko bi poslužio kao rješenje do ljeta iduće godine kada bi Erling Haaland i Kylian Mbappe postali realnije opcije, prenosi Index.hr.

Popis eventualnih rješenja oko renomiranog napadača suzio se na tri imena, a to su Dušan Vlahović, Goncalo Ramos i Harry Kane.

Kako piše Asov Marco Ruiz, favorit ljudi u Realu je Kane, za kojeg Tottenham traži 115 miliona eura i otvoreniji je prema ideji da ga proda stranom klubu nego nekom od ligaških rivala.

Problem bi mogla predstavljati Kaneova preferencija da ostane na Otoku. Velika želja mu je oboriti rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi. Nedostaje mu 49 pogodaka do Shearerovih 260, za što su mu potrebne još najmanje dvije sezone.

Ipak, Realova skauting-služba ga jako cijeni i Španci bi mogli dati sve od sebe da ga dovedu u Madrid.

U 30. godini Kane vodi opsesivnu brigu o zdravlju i prehrani i trebao bi još dugo igrati na najvišem nivou. Ako potpiše za Real, to bi značilo da Haaland idućeg ljeta vjerojatno neće njegovim putem, što ne vrijedi za Mbappea, koji će tada biti besplatan i može igrati na krilu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo