13°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 13°C

31.05.2023 / 11:28 Fudbal - Zloupotreba položaja

Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda

Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda
Foto: FENA
Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK u prethodnom periodu izuzeli su obimnu materijalnu dokumentaciju ...

... koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

- Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvješataja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosi vezane za djelovanje u klubu - rekao je Feni glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja o izuzimanju dokumetacije iz prostorija FK Slobode u Kantonalnom tužilaštvu TK nisu u mogućnosti saopštiti.

Fudbalski klub Sloboda, podsjećanja radi, u nedjelju je ponovo ispao u Ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za uposlenike, te je svoj mandat stavio na raspolaganju Skupštini tog kluba.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo