9°C
Mostar 8°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

31.05.2023 / 22:56 Regija - Žestoke optužbe

Kojo: Vučić mora da ode, ovo više nije život, ovo je životarenje

Kojo: Vučić mora da ode, ovo više nije život, ovo je životarenje
Foto. Vijesti.ba

Mi nekako živimo život čekajući da se nešto desi, da se on povuče, ode, pa će onda da bude bolje. Neće, moraćemo to nekako sami da dotjeramo do kraja.

Cilj protesta "Srbija protiv nasilja" mora da bude odlazak Aleksandra Vučića jer je on simbol ovog sistema, čovjek koji sve postavio i sve rješava i to mora da bude cilj ovog protesta, kao i ulazak tužioca u zgradu Predsjedništva na Andrićevom vencu, pošto se radi o čovjeku koji kršu Ustav nekoliko puta dnevno, koji će sve živo zamijeniti i uraditi samo da ostane na vlasti, rekao je u Dnevniku na TV Nova S glumac Nikola Kojo, dodajući da bi to bio uspeh tog protesta.

„Uspjeh protesta bio bi da on ostane živ i zdrav i bude sankcionisan za sva nedjela koja je radio tokom svih ovih godina, za svo nasilje koje je proizveo, za svu klimu koje je proizvedena, za sve žrtve koje su nastale tokom njegovog režima, za ovo ludilo na ulicama, u školama“, rekao je Kojo.

Prema njegovim riječima, nema više šta da se čeka.

„Ovo više nije život, ovo je jedno životarenje. Mi nekako živimo život čekajući da se nešto desi, da se on povuče, ode, pa će onda da bude bolje. Neće, moraćemo to nekako sami da dotjeramo do kraja uz sve pokušaje razvodnjavanja i prošlih i ovih protesta“, naveo je on.

Upitan šta ga je sada, nakon četiri godine navelo da se politički oglasi, odnosno šta ga je izvelo na ulice, Kojo je rekao da on nije na ulicama od prošle subote već od početka protesta „Srbija protiv nasilja“.

Upitan zašto je na protestu u subotu nosio karton sa imenom Omera Mehića, Kojo je objasnio da mu je ta tragedija u kojoj je srušen vojni helihopter u kome je poginulo sedam osoba, za njega bila neobjašnjivo teška.

„Ne samo što su ih natjerali da krše vojne propise, da lete po uslovima koji nisu uslovni, ta pogibija je bila strašna, ali način kako se to završilo da se jedan častan oficir proglasi pijancem je nešto što je prelilo čašu, to je nedopustivo“, naglasio je glumac.

Dodaje da se ova masa ljudi koja izlazi na ulice više ne može zaustaviti, a na očekivanja vlasti da će prestati tokom ljeta, kaže da sumnja u to a čak iako budu zaustavljeni probudiće ih na jesen vlast nekim svojim potezima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo