1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

01.06.2023 / 09:32 Zanimljivosti - Slučaj iz Connecticuta

Medvjed ušao u pekaru, preplašio zaposlenike i pojeo 60 kolača

Medvjed ušao u pekaru, preplašio zaposlenike i pojeo 60 kolača
Foto: Instagram
Gladni medvjed ušao je u garažu pekare u Connecticutu gdje je uplašio nekoliko zaposlenika, a potom se "počastio" kolačima.

Zaposlenici pekare Taste by Spellbound u gradu Avonu su utovarali kolače u kombi kako bi obavili dostave, ali planove im je pokvario medvjed.

Vlasnica pekare Miriam Stephens je rekla da je čula vrisak zaposlenice Maureen Williams, kao i upozorenje da je medvjed u garaži.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Miriam Hope (@tastebyspellbound)



Potom je Williams pokušala uplašiti medvjeda, ali on se vraćao tri puta te ju je pokušao napasti. Zato je Williams pobjegla iz garaže, a snimka nadzorne kamere pokazuje kako medvjed vuče posudu s kolačima, nakon čega ih je pojeo čak 60.

Pobjegao je tek kad su ga zaposlenici uplašili automobilskom sirenom.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Miriam Hope (@tastebyspellbound)



Srećom, u incidentu niko nije povrijeđen, ali susreti ljudi i medvjeda su česti u Connecticutu. Prošlog mjeseca je medvjed ugrizao 74-godišnju ženu za ruku dok je šetala sa svojim psom u gradu Hartfordu.

Prema zvaničnim podacima, u Connecticutu živi između 1000 i 1200 američkih crnih medvjeda, a tokom prošle godine su viđeni u 158 od 169 gradova u ovoj američkoj državi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo